top of page

Програма соціальної реабілітації НЕЗЛАМНІ

Чотири місяці допомоги й підтримки для пацієнтів Національного реабілітаційного Центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) - це про нашу менторську програму, яку реалізував БО БФ "Медичні іновації" спільно з IREX in Ukraine та Український Фонд Швидкого Реагування - добігає кінця.


Пацієнти, які успішно перемогли свою травму, стали наставниками для тих поранених, які лише розпочали боротьбу за своє відновлення. За чотири місяці ментори проконсультували 130 пацієнтів, надавали їм інформаційну підтримку, а ще проводили дозвілля разом з ними.


Нагадаємо, незламними менторами були:


Вікторія Хемич.


Львів’янка. Її просто на пішохідному переході збив автобус. Дівчина втратила ногу. Пів року складного лікування в Першому медоб’єднанні Львова. В нашому Центрі Вікторія пройшла реабілітацію та отримала протез.

Михайло Юрчук. Десантник. Втратив ліву руку та праву ногу, коли біг рятувати побратимів під час боїв за Ізюм. Біонічний протез руки йому встановили у Центрі НЕЗЛАМНІ.


Павло Козак.


Спортсмен. На кріслі колісному з 12-річного віку. Травму отримав внаслідок падіння з дерева. Попри це, продовжив займатися спортом та став чемпіоном України та Європи з пауерліфтингу. Золото виборює не лише на змаганнях паралімпійців, а й серед здорових спортсменів.


Менторська програма Центру НЕЗЛАМНІ була покликана допомогти нашим пацієнтам адаптуватися до травми та повернутися до самостійного життя за межами лікувального закладу.


Загалом, пацієнти задоволені перебігом програми, бо ментори це ті люди, які завжди були поруч. Самі ж вони з сумом прощаються з цим проєктом, адже це була неймовірна нагода бути максимально корисними для поранених захисників.


Ця програма реалізовувалася за підтримки програми "Український Фонд Швидкого Реагування", яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

Разом — ми НЕЗЛАМНІ.







bottom of page